Welcome visitor you can log in or create an account

Reiki

REIKI

Als iemand lichamelijk niet in orde is, dan is dat een teken van het in disbalans zijn op fysiek niveau. Door een Reiki behandeling komt er extra energie beschikbaar voor het lichaam en op dat moment kan het lichaam met die extra energie aan het herstel beginnen.

Het lichaam heeft een zelfgenezing mechanisme. Denk aan een schaafwond. Het lichaam zorgt ervoor, zonder enige hulp van buitenaf, dat de wond heelt. Reiki energie ondersteunt dat zelfgenezing mechanisme. De gever kan dus geen invloed uitoefenen op het resultaat van de behandeling. Het lichaam van de ontvanger en zijn energiesysteem regelen dat allemaal zelf. Het is voor een Reiki behandeling dan ook niet nodig om een diagnose te stellen. Dat is maar goed ook, want alleen een arts is daartoe bevoegd. Reiki werkt ook op geestelijk niveau. Dat maakt dat Reiki goed toepasbaar is bij bijvoorbeeld zowel hoofdpijn als spanning, bij zowel verkoudheid als bij depressiviteit of Burn Out en diverse andere klachten. Bij Reiki hoeven de kleren ook niet uit.

 

Reiki is de energie, die we allemaal in ons lichaam hebben en die bijvoorbeeld ook gebruikt wordt bij acupunctuur. Bij Reiki geeft de gever de energie aan de ontvanger door. De gever dient daarbij alleen als kanaal, als "doorgeefluik". De gever geeft dus niet zijn eigen energie aan de ontvanger. Reiki is een vorm van directe energie overdracht naar jezelf en naar anderen (want beiden zijn net zo eenvoudig)
Over Reiki is heel veel te vertellen, maar het blijven veelal persoonlijke ervaringen. Ja.. je moet ervaren en dat kan alleen maar als je een Reiki behandeling ondergaat. Een grote zuivering van afvalstoffen vindt plaats. Reiki vernieuwt, geeft je kracht en inzicht!