Welcome visitor you can log in or create an account

Hotstones Massage

Al lang geleden werd door de indianen gebruik gemaakt van basalt stenen. Deze stenen die veel ijzerbevatten werden in het vuur gehouden. Vervolgens in koud water gedompeld en op de pijnlijke huid geplaatst.Door hun hoog ijzer gehalte blijven de stenen lang warm.
De meeste stenen komen uit Mexico. Basalt wordt gevormd door gestold lava.
Na enkele duizenden jaren doorgebracht te hebben in de zee, zijn deze stenen erg glad. Vandaar dat ze uitstekend geschikt zijn voor de hotstone massage.

Bij de behandeling van hotstone komt nogal wat kijken. De stenen worden opgewarmd door middel van au-bain-marie. De temperatuur zal zo ongeveer liggen rond de 47 graden. De stenen worden verdeeld over het lichaam. Na enkele rustgevende minuten worden de stenen weer verwijderd. De huid wordt ingeolied.
De warmte van de stenen gaat 3x dieper dan de bekende rode lamp. De spieren zijn door de hete stenen goed warm, en zelfs meer soepel. Het ideale moment voor een therapeutische massage is nu aangebroken. Er wordt diep gemasseerd door de therapeut. Eerst met de handen, daarna met stenen.

Hotstone massage is met name geschikt voor of bij

spanningen
stress
spierproblemen
ibromyalgie
gewrichtsproblemen zoals reuma en artrose
spijsverteringsproblemen
slechte doorbloeding
burn-out


De Behandeling

De behandeling begint met de nek, schouders, armen, rug, heupen, achterzijde benen en voeten. Dan omdraaien, en buik, schouders, voorzijde benen en voeten. Een gehele hotstone behandeling duurt anderhalf uur.
Hotstone werkt dus helend, ontgift het lichaam. Vandaar werkt het therapeutisch op een pijnlijk lichaam.
Hotstone werkt daarnaast zéér ontspannend voor lichaam en geest.