Welcome visitor you can log in or create an account

voetreflexzone therapie

Wat is voetreflex

Voetreflexologie is gebaseerd op de gedachte dat lichaam en geest harmonisch met elkaar verbonden zijn en een geheel vormen. Voetreflexzone-therapie is het activeren van de natuurlijke genezing. 
Wat doet een voetreflexzone behandeling

Anatomisch en fysiologisch is er geen verband aan te tonen tussen de organen en reflexzones. Reflexzones op de voet zijn geen reflexzones zoals bedoeld in samenhang met neurologische reflexen. Het zijn ook geen onwillekeurig verlopende spiercontracties, die door uitwendige prikkels door middel van een centraal orgaan zoals het ruggenmerg worden teweeg gebracht. Een voetreflexzone is een plaats op de voet waar een orgaan dat zich elders in het lichaam bevindt, geprojecteerd wordt. Een lichamelijke klacht wordt vaak in meerdere "zones" geprojecteerd. Door deze "zones" te masseren kunnen de lichamelijke klachten verd wijnen.
Wat niet mogelijk is, is het stellen van een diagnose aan de voet. Pijn of afwijkingen van de huid betekenen niet dat er een slecht functionerend orgaan op de overeenkomstige reflexzone is. De enige diagnose die aan de voet gesteld kan worden is die welke de voet zelf aan gaat. Bijvoorbeeld wanneer iemand een middenvoetbeentje heeft gebroken omdat er een paard op heeft gestaan.
Voetreflexzonetherapie is een ervaringstherapie. De ervaring leert echter dat een goede voetreflexbehandeling een krachtige stimulans kan zijn waardoor het lichaam in balans komt. Daardoor kan het zelfhelende vermogen van het lichaam zijn werk doen. De bloedsomloop kan dan onbelemmerd voedingstoffen naar de cellen brengen en afvalstoffen afvoeren.

De behandeling

De behandeling wordt uitgevoerd door het geven van impulsen met duim, vinger of knokkel en werkt ontspannend. Voor een beter contact wordt gebruik gemaakt van olie. Ondanks het relatief kleine lichaamsdeel kunnen veel massagetechnieken op de voeten worden toegepast. Bij alles wat de therapeut op de voeten doet, van ontspannende effleurages tot het diep in het weefsel plaatsen van de duim bij drukpunten, is het de bedoeling dat de cliënt nauwelijks pijn heeft. Hooguit die pijn die kan worden omschreven als weldadige pijn, het au, dat voelt lekker. Pijn zorgt er in het algemeen voor dat de cliënt zich niet ontspant en zich (vaak onbewust) verzet.
In de eerste plaats is het de bedoeling dat een massage vooral ontspannend werkt.

Misschien is het wel zo dat 80% van al onze klachten wordt veroorzaakt door stress.
Door het ontspannen, zowel lichamelijk als geestelijk, kunnen veel klachten verdwijnen. Voetreflexzone-therapie is een behandelmethode die goed kan worden ingezet bij het bestrijden van pijn.
Een leuke bijkomstigheid van voetreflexzone- therapie is dat deze massage goed te combineren valt met andere vormen van massagetherapie.